Publicat el

FRACASO ESCOLAR “Amor en temps del capital”

Sembla ser que el punk en català està convertint-se en un dels fenòmens underground del moment. Capitanejats per Crim, els moviments d’avanç de Power Burques, Panellet, Coherence, Trinitat Nova, Mendra, Llacuna, Saïm i tants altres tenen també la seva representació Pirinenca en Fracaso Escolar.

Nascuts a Tremp tot i que establerts entre Barcelona i Lleida, el trio va començar amb una manera molt pròpia de mostrar les seves credencials a l’hora de batejar-se. Lluny, molt lluny de ser un grup de punk calimochero i combatiu, van adoptar el català (amb accent del Pallars) per parlar de les múltiples disfuncionalitats de la nostra societat, començant per les educatives.

Seguidors incondicionals de Social Distortion, Leatherface o Descendents, parteixen del desgavell punk per construir cançons tan dramàtiques com subtils, amb una permanent i amarga ironia que envolta seves cançons. Guitarres brutes i desesperades, una base rítmica agressiva i una veu que escup fines sàtires al sistema polític, a l’esclavitud laboral, al mitificat amor romàntic i a totes les misèries dels nostres dies.

Al 2018 van publicar el seu disc de debut “Amor en temps del capital” en LP de vinil, coeditat juntament amb Rat Produccions, Hang The Dj! Records, Picnic Records Distro, No Me’n Records, Grans Records, i Bestiar Netlabel . Produït per Eric Fuentes (Cala Vento, Panellet, Runa …), el disc mostra el pas agegantat de la banda cap a un nivell superior de qualitat compositiva i interpretativa, en un disc ben estructurat, ple de detalls i amb un so tan atronador com pulcre.

Bandcamp: https://fracasoescolar.bandcamp.com/


Gravat per Edgar Beltri i Mario Patiño a La Atlántida Estudio, entre abril i maig de 2018.

Mesclat per Iban Rodriguez i Eric Fuentes a l’Estudi Lluerna, entre maig i juny de 2018.

Masteritzat per Mario Patiño a La Atlántida Estudio.

Disseny per Juan Patiño.